2015. augusztus 2., vasárnap

Az árvaház 9-es szobájában

  A nevelőintézet kilences szobájában éppen egy hat éves kislány mesterkedett valamiben. A neve Jo volt. Kissé furcsának tartották. Magában beszélt, lopkodott és néha ok nélkül az arcát kezébe temette ebéd közben és őrült hangon sikítani kezdett. A gyerekek csúfolták, nem voltak barátai,a testvérével, Kendrával ellentétben. Kendra mindig emberek között volt. De testvérén nem tudott segíteni.
  Térjünk vissza a lényeghez. Jo a hátán feküdt a fehér vaságy kényelmetlen matracán. Kis kezeiben egy apró gumilabdát forgatott és közben gondolkodott. Túlságosan gonosz gondolatai voltak ahhoz képest hogy 6 éves volt. Ő nem tündérekekről, hercegnőkről álmodozott hanem a nagy bosszúról.
  Leejtette a labdát. Lusta volt ahhoz hogy érte menjen, úgyhogy inkább ott hagyta gurulni a földön.
  Kendra lépett be az ajtón. Jo egy pillanatra ránézett, de aztán újra a plafonon kalandozott a tekintete.
-Gyere már! Bújócskázunk a többiekkel. Ez a harmadik amit kihagysz!! Légyszi, légyszi gyereee!- sipította Kendra vékonyka hangján.
- Nem szeretnék...-mondta Jo egyhangúan és tovább bámulta a fehér plafont. Kendra odasétált hozzá,felvette a földröl a golyót, aztán leült Jo ágyára.
-Mi a gond Szöszi?                                        -Semmi.-válaszolt, aztán felült és ránézett testvérére.- Candy,te is tudod hogy utálom ha Szöszinek hívsz.-mondta bosszúsan.

-De a Jo olyan felnőttes..-nyavalyogta 'Candy'.
-Pont ez az. Nem akarok gyerek lenni! Föl akarok nőni! Megkeresni a szüleinket, Candy, ugye értesz?
- Nem,és sosem foglak megérteni.- kiabálta, aztán kiviharzott. 
   Jo fölkelt az ágyból és odasétált a tükörhöz. Világos szőke, hullámos fürtjei kócosan lógtak az arcába. Még mindig pizsama volt rajta, pedig az óra éppen a 11-esre mutatott. Tengerkék szeme üresen bámult önmagára a tükörben. 
-Én nem vagyok kicsi.- motyogta morcosan és dobbantott egyet.- Én nagy vagyok!- kiáltotta felnőttes hangon. Ettől a pillanattól fogva döntötte el hogy, bosszút áll a szülein, akik miatt ebben a nyomorúságos intézetben kellett felnőnie. A gyerekeken, akik "ok nélkül" kiközösítették.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése