2015. augusztus 20., csütörtök

Véres nővér

A karjára esett. Valószinűleg eltört. Jo nem foglalkozott vele. Csak rohant vissza a szobájába.
   Kendra a sarokban roskadozó, kis fotelben ült. Katie szemben áltt vele és magyarázott valamit. Amikor Jo belépett, úgy tett mintha nem venné észre őket, és lefeküdt az ágyába és elaludt. Egy hétig csak Cameron-ról álmodott.
  10 nap múlva csak még jobban fájt a keze. Ilyenkor már ő is úgy gondolta, hogy már ideje lenne elmenni az intézet nővéréhez. Lassan átsétált az udvaron és belépett a másik épületbe. A folyosó kihalt, sötét volt. Jo hirtelen lábdobogást hallott a szemben lévő folyosóról.
- Haló, ki az? Hahó!- kiabálta. Továbbra is csak a futást hallotta. Ki lehet az? Miért fut ilyen eszeveszettül? Ismét csend. Jo ment tovább a nővér felé. Kopogtatott. Semmi válasz. Óvatosan benyitott. A nő ott feküdt a földön. Az orvosi asztal eltakarta a teste többi részét. Jo közelebb ment hozzá. A szívébe egy orvosi szike volt szúrva. Fehér köpenyét a vér festette vörösre.Az arca ijedt és halvány volt. Mellkasa nem mozgott. Megölték.
  Jo eszeveszettül rohant Mrs. Davis- hez, az intézet vezetőjéhez. A nő az irodájában ült. Lábát a fenyőfa íróasztalon pihentette.
- Mrs. Davis! Mrs. David!- lihegte Jo.- A nővé...A nö, nővér!
- Mondd már! Nincs sok időm!
- A nővért megölték!
- Tessék?- húzta föl a szemöldökét.
- A nővér meghalt!
- Te jó isten!- kiabálta öblös hangján és levette az asztalról a lábát.- Induljunk!- visszamentek a rendelőhöz. A nővér eltűnt! Csak egy vérfolt maradt utána a földön.
- Na, ezt hogyan magyarázod meg?
- De az előbb még itt volt!
- Kishölgy, maga megőrült!
- De, de, de...
- Nics semmilyen de. Gondolom csak megijedt a vértől, és egyből azt hitte hogy gyilkosság történt. Gyermeki fantázia...- kacagott Mrs. Davis.
- Mégis mitől mástól lenne véres a föld, nagy okos?- kérdezte pimaszul Jo.
- Egy orvosi rendelőben vagyunk, kölyök! Tudod, itt van olyan hogy vérvétel! Azta! Erre nehéz volt rájönni!- guggolt le "Jo szintjére" az igazgatónő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése